Dünyanın farklı bölgelerinden özenle seçilen kahve çekirdekleri sizler için özel bir blend oluşturmak için toplandı. %100 Arabica çekirdekler özenle kavrularak Kahve Dükkanı espresso çekirdeklerini oluşturdu.
Narin bir yapıya sahip olan Arabica çekirdekleri, dengeli bir aromayla ağızda bıraktığı hoş tattan dolayı diğer bir kahve türü olan Robusta’ya göre daha fazla tercih ediliyor. Bu dengeli ve yumuşak tadın altında meyve aroması bulunuyor. Meyve aromasına sahip olmasından daha tatlımsı bir tada sahip oluyor.
Aromasının dışında düşük kafein oranına sahip olması da Arabica çekirdeklerinin, yumuşak içimli bir kahvenin özünü oluşturmasına yardımcı oluyor. Arabica kahve çekirdeklerinin özellikleri de dikkate alındığında Arabica’nın neden daha çok tercih edildiği açıkça ortaya çıkıyor. Çekirdeklerin değirmenlerde öğütülmesiyle keyifli bir içim için ortam hazırlanıyor.
Espresso Nedir?
Koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerinin yeteri kadar ince öğütülmesiyle (Türk kahvesi inceliğinden daha kalın) basınçlı bir şekilde hazırlanan ve İtalyanların dünyaya tanıttığı bir kahvedir.
Espresso en popüler kahve çeşitlerinden biridir. Popüler olmasının sebebi hazırlanışındaki pratiklik ve lezzettir. Espresso ile birlikte hazırlanan birçok kahve çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik espressonun popülerliğinin en önemli sebebidir.
Makinede Espresso Nasıl Hazırlanır?
Lezzetli bir espresso için kahve çekirdeklerinin özenle kavrulmuş ve taze öğütülmüş olması önemlidir. Bu çerçevede kahvenin öğütülme kalınlığı, aroması ve hazırlanması espresso lezzetini etkileyen faktörlerdir.
İdeal bir espreso hazırlamak için;
- 7 gram öğütülmüş espresso kahve
- 9 bar basınç
- ortalama 90 derece sıcaklık
- ortlama 15 kg sıkıştırma basıncı
- ortalama 28 saniye akış hızı
Portafiltreye 7 gram kadar espresso kahve eklenerek tamper yardımıyla presleme yapılır. Daha sonra portafiltre espresso makinesi gruplarına takılarak iyice sıkıştırılır. Ve ardından makine çalıştırılarak ortalama 28 saniye kadar sürede espresso hazır hale getirilir.
Espresso Bazlı Kahve Çeşitleri Nelerdir?
Espresso filtre kahveye göre oldukça sert bir kahvedir. Bu yönüyle Türk kahvesi ile benzerlik taşımaktadır. Türk kahvesi ile aralarındaki en önemli iki fark kahve çekirdeğinin öğütülme kalınlığı ve Türk kahvesinin telvesi ile ikram edilmesidir. -Türk kahvesi Dünyada telvesi ile ikram edilen tek kahvedir.- Bu sebeple sertliğinden dolayı espresso birçok yöntemle yumuşatılarak birçok kahvenin baş kahramanı olmuştur.
- Latte: Hazırlanan espresso kahvenin sıcak süt kreması ile yumuşatılmasıdır.
- Cappucino: Hazırlanan espresso kahvenin sıcak süt kreması ve süt köpüğü ile yumuşatılmasıdır.
- Americano: Hazırlanan espresso kahvenin sıcak su ile yumuşatımasıdır.
Espresso kahve ile Filtre Kahve Arasında Nasıl Bir Fark Vardır?
Espresso kahve ile filtre kahve arasında birçok fark bulunmaktadır. Kahvelerin kavrulma aşamasından hazırlanma aşamasına kadar birçok fark bulunmaktadır.
- Espresso kahve hazırlama aşaması olarak filtre kahveye göre daha hızlıdır. Filtre kahvenin demlenme süreci vardır.
- Espresso kahve filtre kahveye göre daha ince öğütülür.
- Espresso kahve basınçlı bir güç ile hazırlanırken, filtre kahve demleme aparatları sayesinde tamamen yer çekimi kuvveti ile demlenir.
- Espresso kahvenin kafein miktarı filtre kahveden daha fazladır.
- Espresso kahve filtre kahveye göre daha yoğun bir kahvedir.
Espresso Çekirdeğinin Saklama Koşulları Nelerdir?
Öğütülmüş espresso çekirdeğini hava almayan saklama kavanozlarında 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!