Salep bitkisinin toprak altındaki yumruları toplandıktan sonra haşlanıp gölgede kurutulur ve öğütülerek toz haline getirilir. Daha sonra isteğe göre tarçınla harmanlanır. Sizleri bu zahmetten kurtaracak olan özel tarçınlı karışımı ile Kahve Dükkanı salep, süte ilave edilip pişirilerek sizlere hızlı ve pratik bir lezzet sunuyor. Bu lezzet içinizi ısıtacak...
Salep Pratik Hazırlanışı / Tarifi
1 fincan(200ml) için;
- Cezvenize 1 yemek kaşığı(20-25 gr) kadar Kahve Dükkanı salep tozu ekleyin.
- 1 fincan kadar(200 ml) soğuk süt ilave ediniz.
- Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırınız.
- Kaynama seviyesine geldiğinde hafif bir kıvam almaya başlayacaktır.
- Salebiniz içmeye hazır keyifle yudumlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Kahve Dükkanı salebi denedikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz.
Denemelisiniz
Ailecek nerdeyse her akşamımız salepsiz geçmıyor. Yapımı kolay ve tadı harika diyebilirim. Emeği gecenlere teşekkürler.
Ömer Yetkil | 05/02/2021