Guatemala Kahvesi ve Özellikleri
10-01-2021
01:04
Guatemala Kahvesi ve Özellikleri
Burada pek çok mikroklima bulunur, sıradağlardan ovalara kadar farklı yağmur alma süreleri ve zengin topraklarıyla kahvelerinde geniş yelpazede lezzet seçenekleri sunar. Kahve ülkenin hemen her yerinde yetişir. Guatemala Ulusal Kahve Birliği lezzet profilleri için sekiz ayrı bölge işaretlemiştir. Bu bölgelerde yetişen kahve çeşitliliği ile yerel mikroklimalar, ürünlerin lezzet ve aromalarına çeşitlilik katar. Kahve çeşitlerinin yetiştirilmesi için 270.000 hektar ayrılmıştır ve neredeyse tamamı caturra, bourbon gibi yıkanmış arabicadır.
Güneybatıda düşük rakımlarda az miktarda robusta yetiştirilir. Üretimin büyük bölümü küçük çiftliklerde yapılır, 100 bin üreticinin ikişer üçer hektarlık bahçeleri bulunmaktadır. Çiftliklerin çoğu kahve kirazlarını işlemek için ıslak öğütücüye getirir. Ancak son yıllarda üreticiler kendi küçük işleme öğütücülerine sahip olmaya daha gayret sarf etmektedir.
Guatemala kahvesinin lezzetini deneyimlemek için buraya tıklayın.
Guatemala Kahvesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
- Dünya pazar payı; %2,5
- Ana türleri; %98 arabica, %2 robusta
- Hasat dönemi; Kasım-Nisan
- İşleme yöntemi; yıkanmış, az miktarda doğal
- Dünyada 10. büyük kahve üreticisi