Tüm Bloglar
Guatemala Kahvesi ve Özellikleri
Guatemala kahveleri sıradışı çeşitler ve bölgesel lezzet profilleri sunar. Lezzet yelpazesi toffee ve kakaodan, otsu, narenciye ve çiçeksi dokunuşlara kadar uzanır, asiditesi diridir..
Kolombiya Kahvesi ve Özellikleri
Kolombiya kahvesi genelde zengin ve güçlü gövdelidir. Tatlı fındıksıdan çikolata, çiçeksi, meyvemsiye ve hatta tropikale kadar geniş yelpazede çok farklı lezzetler barındırır.
Brezilya Kahvesi ve Özellikleri
Brezilya dünyanın en büyük kahve üreticisidir. Bölgesel farklılıkları ayırt etmek zordur. Kahveleri yumuşak - yıkanmış arabica; doğal tatlı asiditesi yumuşak ve orta - yoğun dokudadır..
Kenya Kahvesi ve Özellikleri
Kenya, dünyanın en aromatik, canlı asidik kahvelerine sahiptir. Lezzetler blgeden bölgeye çeşitlilik gösterse de en eşsiz karakterleri kompleks meyve ve dutsu dokunuşlar ile narenciye asiditesidir..
Cold Brew | Soğuk Demleme
Doğru demleme yöntemleri ile doğru lezzetler..
Etiyopya Kahvesi ve Özellikleri
Etiyopya'nın öz evladı olan karmaşık tür ve çeşitler kahveye eşsiz tatlar katar. Çiçeksi, otsu ve narenciye gibi sıradışı tatları olan kahveleri çok farklıdır..
Kahve; Kuru Öğütme
Doğal kurutulmuş kahve kirazları ve yıkanmış kahve çekirdekleri kuru öğütme aşamasına geçilmeden önce iki ay dinlendirilir.
Kahve; İşleme
Kirazların çekirdek haline gelmesi için işlenmeye ihtiyaçları vardır. İşleme yöntemleri çok çeşitlidir. Ancak ana metot kuru işleme ve sulu işlemedir.
Kahve; Bakım ve Hasat
Kahve ağacı hep yeşildir. Uygun iklim ve yüksekliğe sahip 70 ayrı ülkede yetişir. Ağaçlar özenle kültürlenir, çiçeklenip meyve vermesi için üç-beş yıl gerekir, bu meyveye kahve kirazı denir.
Türk Kahvesinin Hikayesi ve Çeşitleri
Geçmişten Günümüze Türk Kahvesinin Yolculuğu..