Kolombiya Kahvesi ve Özellikleri
10-01-2021
00:59
Kolombiya Kahvesi ve Özellikleri
Kolombiya dağları bereketli mikroklimalar oluşturur, böylece eşsiz kalitede kahveler yetişir. Yetiştirilen kahvenin tamamı arabicadır, tipika ve bourbon çeşitleri de mevcuttur. Çekirdekler geleneksel olarak yıkanır, bölgeye bağlı olarak yılda bir-iki kez hasat yapılır. Kahve kirazları ağırlıklı olarak Eylül'den Aralık'a, daha küçük bölümüyse Nisan veya Mayıs'ta hasat edilir. Diğer bölümüyse Mart-Haziran arası hasat edilir, bu ağaçlarda ikinci hasat Ekim-Kası arasındadır. İki milyon Kolombiyalı kahveden elde ettikleri gelirden yaşamını sürdürür. Çoğu küçük bahçelerde çalışır. Bunlardan 560 bini sadece bir-iki hektarlık alanda çalışır. Son yıllarda spesiyal sektör, küçük üretici ile bağlantıya geçerek küçük miktarlarda kahve alıp, kaliteli çekirdekler için daha iyi ücretler ödemektedir.
Her gün daha çok Kolombiyalı, Kolombiya kahvesini tercih ediyor. Kahve üretiminin %20'si ülke içinde tüketiliyor.
Kolombiya kahvesinin lezzetini deneyimlemek için buraya tıklayın.
Kolombiya Kahvesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
- Dünya pazar payı; %6
- Ana türleri; arabica, tipika, bourbon, tabi, caturka, maragogipe, castillo
- Hasat dönemi; Mart-Haziran ve Eylül-Aralık
- İşleme yöntemi; yıkanmış
- Dünyada 4. büyük kahve üreticisi