Kenya Kahvesi ve Özellikleri

Kenya Kahvesi ve Özellikleri
       

Kenya Kahvesi ve Özellikleri

Kenya'da 330 bahçede 15 hektarlık - belki biraz daha fazla - alanda kahve bulunur. Yarısı küçük işletmelerden oluşan kahve üreticilerinin her biri ikişer-üçer hektar alana sahiptir. Bu küçük üreticiler kooperatiflere ait fabrikalarda bir araya gelir. Her fabrika farklı çaptaki küçük üreticilerden kahve alır.
        Kenya'da arabica özellikle de SL, K7 ve Ruiru türü yetişir. Çekirdeklerin çoğu ihracat için yıkanır. Daha az miktardaki doğal işlenmiş kahve kirazları ise Kenya'da tüketilir. İşlenen kahveler açık arttırmayla satılır. Kahveleri bir hafta önceden tadan ihracatçılar sonradan değer biçer.
        Bazı şüpheli değerlendirmeler yapılsa da açık arttırmada kaliteli kahveler ödüllendirilir. Böylelikle üretici kahvelerin tarımsal kalitesini yükseltmeleri için teşvik edilmiş olur.
Kenya kahvesinin lezzetini deneyimlemek için buraya tıklayın.
 Kenya Kahvesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
- Dünya pazar payı; %0,5'den daha az
- Ana türleri; arabica, SL 28, SL 34, K7, ruiru 11, batian
- Hasat dönemi; asıl ürün Ekim-Aralık, ikincil ürün Nisan-Haziran
- İşleme yöntemi; yıkanmış, biraz da doğal işleme
- Dünyada 22. büyük kahve üreticisi
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.