Kahve; Kuru Öğütme
28-12-2020
20:05
Kahve; Kuru Öğütme
Üreticiler kahve çekirdeklerinin kalitelerini farklı kategorilere ayırarak belirler. Kuru öğütme aşamasında kurumuş kabuk, dış doku, değişik oranlarda kalmış artıklar temizlenir, içteki yeşil çekirdek açığa çıkar. Kahve çekirdekleri masalara ya da bantlara alınır. El veya makine yardımıyla çeşitlerine göre ayrılır. Kuru öğütmede makine çekirdekleri sertlik, ebat ve/veya rengine göre ayırır. Ayırma işlemlerinden sonra kahve çekirdekleri korumalı torbalara veya vakumlu paketlerde dünyanın dört bir yanına gönderilir. Korumalı torbalardaki çekirdeklerin her biri ortalama 60-70 kg gelmektedir. Kahve çekirdekleri konternırlara doldurulup gemilere yüklendikten sonra gidecekleri yere ulaşmak için iki-dört haftayı denizde geçirirler.